МЕЂУНАРОДНА САРАДЊА

 
ПОТПИСАН МЕМОРАНДУМ О МЕЂУСОБНОМ РАЗУМЕВАЊУ И САРАДЊИ СА
СОЦИЈАЛНИМ И ЕКОНОМСКИМ САВЕТОМ ГРЧКЕ
   
 
Трипартитна делегација Социјално-економског савета Републике Србије је 12. новембра 2018. године у Атини потписала Меморандум о међусобном разумевању и сарадњи са Економским и социјалним саветом Грчке.
  Меморандум
   
 
 
   

   
 
   
  Извештаји и препоруке експерата из Словачке на пројекту "Унапређење социјалног дијалога"
 
КОМПОНЕНТА 1
Унапредење законских капацитета и политика ефективног социјаног дијалога. (.pdf)
Ситуациона анализа неформалне економије. (.pdf)
 
КОМПОНЕНТА 3
Унапредење социјалног дијалога на локалном нивоу. (.pdf)

   
 
   
Трипартитна делегација Републике Србије боравила је у периоду 23. - 29. новембар 2014. године у Студијској посети Словачкој Републици. Посета је реализована у оквиру активности на пројекту "Унапређење социјалног дијалога", који се финансира из средстава Европске уније. Делегација је имала прилику да се упозна са учесницима и садржајем трипартитног и бипартитног социјалног дијалога у Словачкој, као и да посети релевантне институције на националном и локалном нивоу. У српској делегацији били су представници Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања; представници Унније послодаваца Србије; Савеза самосталних синдиката Србије; Уједињених гранских синдиката "Независност" и секретар Социјално-економског савета Републике Србије. Приликом посете, српска делегација посетила је следеће институције: Социјално-економски савет Словачке Републике, Министарство за рад,социјална питања и породицу, Конфедерацију синдикалних савеза Словачке, Асоцијацију послодавачких савеза и удружења Словачке Републике, упознала се са радом Савета запослених у саобраћајном предузећу у Банској Бистрици, те посетила Савет за питања запошљавања у Ружомберку.
 
 
   
 
 
 
Делегација Социјално-економског савета Републике Србије, предвођена председавајућим Небојшом Атанацковићем, боравила је 16-17. децембра 2012. године у узвратној посети Економско-социјалном савјету Републике Српске. Посета је реализована на основу Меморандума о разумевању и сарадњи потписаног у Београду, 08. јула 2011. године. На седници у Бања Луци разговарало се о достигнућима и препрекама у функционисању социјалног дијалога нарочито у условима светске економске кризе и њеног утицаја на националне економије. Договерено је да се у првој половини 2013. године одржи заједничка седница два Савета посвећена теми: "Домети рада институција социјалног дијалога". Делегацију Социјално-економског савета Републике Србије примио је и председник Владе Републике Српске, Александар Џомбић.
   
 
 

   
 
У Загребу је 26. - 27. новембра 2012. године, у организацији Европског економско-социјалног комитета одржан Четврти форум организација цивилног друштва Западног Балкана. На Форуму се окупило 150 учесника, укључујући представнике организација цивилног друштва, чланове Европског економско-социјалног комитета, европске невладине организације, представнике влада земаља Западног Балкана, дипломате, институције ЕУ и међународне организације. Том приликом донета је и Заврша декларација.
Погледај извештај
 
   
 
 
Чланови Колегијума Социјално-економског савета Републике Србије боравили су 26. октобра 2011. године у посети Социјалном савјету Црне Горе, којом приликом је потписан и Меморандум о разумевању и сарадњи између два савета.
Погледај Меморандум
 
   
 
 
Председавајући Социјално-економског савета Републике Србије, Љубисав Орбовић и председавајућа Економско-социјалног савјета Републике Српске, Ранка Мишић потписали су 08. јула у Београду Меморандум о међусобном разумевању и сарадњи.
Погледај Меморандум
 
   
 
   
 
Представници Социјално-економског савета Краљевине Шпаније боравили су у Београду 24. и 25. фебруара 2010. године у оквиру програма "Јачање институција за социјални дијалог у Републици Србији и Босни и Херцеговини".
Саопштење о посети делегације Социјално-економског савета Краљевине Шпаније.
 
   
Социјално-економски савети у Европи

О НАМА
ДОКУМЕНТА САВЕТА
МЕЂУНАРОДНА САРАДЊА
ПУБЛИКАЦИЈЕ
САОПШТЕЊА
МИНИМАЛНА ЗАРАДА
ЛОКАЛНИ СЕС
ПРОПИСИ
КОЛЕКТИВНО ПРЕГОВАРАЊЕ
ЛИНКОВИ
АРХИВА